Πως γράφουμε στα Blog, στην Ατζέντα, στα Σχόλια

Εκτυπώσιμη μορφήSend by email

Πώς να γράψετε στα Blog

Θεματολογία

Τα Blogs του xclub έχουν εναλλακτική θεματολογία. Γράφουμε για ιδιαίτερα ταξίδια, φτηνά, εναλλακτικά, περιπετειώδη, για δωρεάν events που θέλουμε να στηρίξουμε, για κάτι που γενικά θεωρούμε ιδιαίτερο για κάποιο λόγο και έστω για κάτι πολύ δημοφιλές ή επίκαιρο χωρίς να ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες αλλά να έχει ‘κάτι’. Επίσης ενδιαφέρουν μαθήματα, εκπαιδευτικού χαρακτήρα blog κ.τ.λ.

Τίτλος

Ο τίτλος πρέπει να είναι περιγραφικός του περιεχομένου, όχι γενικός και ασαφής.
 
Παράδειγμα λάθος τίτλου: Συναυλία με ελεύθερη είσοδο
 
Σωστό: Συναυλία του Τάδε στον Λυκαβηττό με ελεύθερη είσοδο
 
Παράδειγμα λάθος τίτλου: Το αγαπημένο μου μέρος για μπάνιο
 
Σωστό: Εκδρομή για μπάνιο στη παραλία Τάδε της Ευβοίας
 

Περιεχόμενο

Γράφουμε ορθογραφημένα. 
 
Χρησιμοποιούμε τα tags <h1> για τίτλους των παραγράφων μας (για να βάλουμε ένα τίτλο σε <h1> tag παταμε το κουμπί «Source» στο περιβάλλον καταχώρισης και  βάζουμε το κείμενο που θέλουμε ανάμεσα σε <h1>  </h1>  p.x.  <h1> Οδηγίες πρώτων βοηθειών</h1>. Στη συνέχεια πατάμε πάλι «Source» για να δούμε το άρθρο μας και να συνεχίσουμε την συγγραφή του.
 
Και στους τίτλους των παραγραφών μέσα το blog μας φροντίζουμε να είμαστε περιγραφικοι έτσι ώστε και από μόνοι τους να είναι κατατοπιστική.
 
Π.χ  όχι «Οδηγίες Πρόσβασης»  αλλά «Οδηγίες πρόσβασης στο κάστρο της Πάργας»
 
Χρησιμοποιούμε bold για σημαντικές λέξεις και φράσεις (πχ. Περιοχές, ονόματα, σχόλια).
 
Δεν κάνουμε τα πάντα bold δεν βάζουμε κεφαλαία παρά μόνο στην αρχή των προτάσεων.
 
Φροντίστε οι καταχωρήσεις σας να έχουν επαρκές περιεχόμενο, τουλάχιστον μίση σελίδα.
 
Προσοχή: Αν εισάγετε video με κώδικα από youtube θυμηθείτε να αλλάξετε το width σε 600 για να χωράει σωστά στην περιοχή κειμένου
 

Μετάφραση

Το xclub λειτουργεί σε 2 γλώσσες. Ελληνικά και αγγλικά. Μόλις προσθέσετε την καταχώριση σας στα Ελληνικά αφιερώστε λίγο χρόνο και για την μετάφραση της. Αν έχετε γράψει μεγάλο κείμενο  χρησιμοποιήστε το  Google Translate για να το μεταφράσετε και αφιερώστε 5 λεπτά για να διορθώσετε τα χοντρά λάθη. Όσο και να σας φαίνεται περίεργο αρκετοί επισκέπτες μπαίνουν από το εξωτερικό.
 

Σχόλια

Τα σχόλια είναι σύντομο κείμενο πάνω σε καταχωρίσεις άλλων μελών ή απαντήσεις. Και αυτά πρέπει να είναι ορθογραφημένα και ο τίτλος περιγραφικός του κειμένου
 
Παράδειγμα λάθος τίτλου σχολίου: Η συναυλία δεν μου άρεσε
 
Σωστό: Η συναυλία του Τάδε στον Λυκαβηττό δεν μου άρεσε
 
 

Ατζέντα

Στην ατζέντα καταχωρούμε γεγονότα μελλοντικά που έχουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ώρα έναρξης.
 
Ισχύουν ότι ισχύει για τα blog όσον αφορά Τίτλο, Περιεχόμενα, Μετάφραση και σχόλια.
 
Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος του Χ τραγουδιστή στην παραλιακή δεν είναι στην θεματολογία του xclub -υπάρχουν άλλα site με τέτοιες πληροφορίες που το κάνουν καλύτερα-. Αντίθετα αν ξέρετε ένα τουρνουά που διοργανώνεται ερασιτεχνικά, μια δωρεάν θεατρική παράσταση ή αν οργανώνετε μια εκδρομή σε ένα καταφύγιο και πεζοπορία, αυτά είναι πράγματα που ενδιαφέρουν τους επισκευές του xclub.
 

Αξιολόγηση

Οι καταχωρήσεις στα blog, στην ατζέντα, στα σχόλια ελέγχονται από άλλα μέλη και όσα δεν είναι σύμφωνα με τα παραπάνω στην καλύτερη περίπτωση διορθώνονται, συνήθως όμως διαγράφονται χωρίς ειδοποίηση και απαγορεύεται η περαιτέρω πρόσβαση στους συγγραφείς τους.
 
Θέλουμε ένα χώρο που να μπορούμε να διαβάσουμε, εμείς,  οι επισκέπτες, και εμείς γράφουμε εδώ, φροντίζουμε λοιπόν να γράφουμε χρήσιμα και σωστά πράγματα.